БЪЛГАРСКИЯТ ЛЕКАРСКИ СЪЮЗ СТАРТИРА НОМИНАЦИИТЕ ЗА „ЛЕКАР НА ГОДИНАТА-2018“

БЪЛГАРСКИЯТ ЛЕКАРСКИ СЪЮЗ СТАРТИРА НОМИНАЦИИТЕ ЗА „ЛЕКАР НА ГОДИНАТА-2018“

За дванадесета поредна година БЛС ще връчи престижната награда „Лекар на годината-2018“. Това ще стане в Деня на българския лекар, който се чества на 19 октомври на официална церемония, на която ще бъдат присъдени наградите на БЛС за принос в медицината.

За първи път тази година съсловната организация ще очаква номинации на лекари не само от регионалните лекарски колегии на БЛС, а и от лечебните заведения от цялата страната. И тази година категориите, в които ще се номинират заслужили признание медици са:„Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“, „Приносза развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“, „Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България“, „Мениджър на годината“, „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“ и „Лекар на годината-2018“.

Българският лекарски съюз се наложи през годините като сигурен гарант, който обединява лекарската гилдия. Именно в деня на българския лекар ние искаме да почетем всеотдайността, труда и професионализма на колегите, които са избрали медицинската професия за свое призвание“- коментира д-р Иван Маджаров, председател на БЛС. Според съсловната организация лекарите, които заслужават признание са много, а отличия ще получат най-заслужилите, според колегите им.

Номинациите за престижния приз ще могат да се изпращат на специално създаден за целта електронен адрес – lekarnagodinata2018@blsbg.com.Предложенията ще се приемат от 10.09.2018 до 08.10.2018.

Интервю на Лалка Радкова с д-р Иван Маджаров,председател на БЛС, можете да чуете в звуковия файлтук:

Източник:




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists