ДА СЕ ФАКТУРИРА РЕАЛНО ИЗВЪРШЕНАТ А ДЕЙНОСТ – ПРЕПОРЪЧВА БЛС| ПИСМОТО Е ИЗПРАТЕНО С ИЗХ.№ 404 / 23.10.2013 ГОД. ДО ВСИЧКИ РК НА БЛС

ДА СЕ ФАКТУРИРА РЕАЛНО ИЗВЪРШЕНАТ А ДЕЙНОСТ – ПРЕПОРЪЧВА БЛС| ПИСМОТО Е ИЗПРАТЕНО С ИЗХ.№ 404 / 23.10.2013 ГОД. ДО ВСИЧКИ РК НА БЛС

style="text-align: right;">ДО
ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА
РК НА БЛС style="text-align: right;"> style="text-align: right;">ДО
ДИРЕКТОРИТЕ
НА ЛЕЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ
ЗА БОЛНИЧНА ПОМОЩ style="text-align: justify;">Уважаеми колеги,

В БЛС се получиха данни, че РЗОК са изпратили писма до лечебните заведения за болнична помощ, с които изискват същите, заедно с представената фактура за стойността на извършената дейност за м. септември 2013 г., да издадат и кредитно известие за занижена сума, определена от РЗОК.
Предупреждаваме Ви да не издавате такова кредитно известие, а да фактурирате реално извършената дейност, защото в противен случай сумата може да остане неразплатена и няма да може да си търсите заработените средства и по съдебен път.
БЛС настоява за актуализация на бюджета на НЗОК за 2013 г. и пълно заплащане на извършената дейност., като Съборът на съюза даде срок за актуализация на бюджета до 08.11.2013 г. Доколкото получихме уверения от страна на НЗОК и по информация от срещите вчера с финансовия министър, касата би трябвало да настоява за същото. Поради това, тези действия от страна на ръководството на институцията, будят недоумение.

С уважение:
Д-р Цветан Райчинов
Председател на УС на БЛС




Code Health TV
SatHealth
Акадаемия за продължаващо медицинско обучение
Medicalnews
Клъстър
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

Mеждународни партньори

Iamra
Световната медицинска асоциация (WMA - World Medical Association)
Eвропейска федерация на лекарите на заплата (FEMS)
CPME (Постоянен комитет на европейските лекари)
UEMS (Европейски съюз на лекарите специалисти)