ДЕЛЕГАТИТЕ НА СЪБОРА ПРИЕХА ВАЖНИ ПРОМЕНИ

ДЕЛЕГАТИТЕ НА СЪБОРА ПРИЕХА ВАЖНИ ПРОМЕНИ

style="text-align: justify;">Днес ,19 октомври т.г. продължава работата на 58 извънреден събор на БЛС. Беше гласувано Общата част на НРД да се стандартизира, като се договаря на 3 години, а ежегодно се актуализират само цени и обеми. Договорите с изпълнителите на медицинска помощ да важат от март до март. Всяка година цените на медицинските дейности да се индексират, съобразно инфлационния индекс - настояват още лекарите.
Съборът гласува да се върне практиката - при всяко посещение на лекар в доболничната помощ пациентът да плаща такса от 1% от минималната заплата, а за болничен престой – 2%. За тази цел да се подготвят законови промени.
Започнаха обсъжданията и по отделните части от Националния рамков договор, като до момента продължават разискванията в частта ПИМП.
Делегатите се обедиха около становището да отпадне задължението на общопрактикуващите лекари да осигуряват 24-часова неотложна медицинска помощ. Както вече беше съобщено, в 15 ч. Ръководството на БЛС ще представи на брифинг приетите до момента предложения за НРД-2014, и ще представи ЛЕКАР НА ГОДИНАТА 2013 - ДОЦ. Д-Р БИНКА ПОПОВА. style="text-align: justify;"> style="text-align: justify;">ОСТАНАЛИТЕ ОТЛИЧЕНИ ЛЕКАРИ В ОТДЕЛНИТЕ КАТЕГОРИИ СА КАКТО СЛЕДВА: style="text-align: justify;">
„ЗЛАТЕН почетен знак НА БЛС” за „Цялостна дейност и изключителен принос в развитието на българската медицина” проф. Д-р Ставри Тошков. style="text-align: justify;"> style="text-align: justify;">„МЕНИДЖЪР НА ГОДИНАТА” на д-р ДИМИТЪР ДИМИТРОВ – ИЗП.ДИРЕКТОР НА МБАЛ „СВЕТА АННА” - СОФИЯ style="text-align: justify;"> style="text-align: justify;">„ДОСТОЙНО ОТСТОЯВАНЕ ИНТЕРЕСИТЕ НА СЪСЛОВИЕТО” д-р Десислава Кателиева / председател на асоциацията на работещите в спешната помощ – за активност при приемане закона за инкриминиране на престъпленията срещу лекари/ style="text-align: justify;"> style="text-align: justify;">„За медицина, наука и най-успешно развиваща се болница”, получава Специализирана болница по хематология, София. style="text-align: justify;">„ ОСОБЕНИ ЗАСЛУГИ ЗА ИЗДИГАНЕ ПРЕСТИЖА НА ЛЕКАРСКАТА ПРОФЕСИЯ” Д-Р ГЕОРГИ НИКОЛОВ –Плевен style="text-align: justify;"> style="text-align: justify;">ЗА ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ЗАСЛУГИ В ИЗДИГАНЕ ПРЕСТИЖА НА БЪЛГАРСКИ ЛЕКАРСКИ СЪЮЗ И ПРОФЕСИОНАЛНИ УМЕНИЯ. – Д-Р ВЕНЦИСЛАВ ГРОЗЕВ- Плевен




Code Health TV
SatHealth
Акадаемия за продължаващо медицинско обучение
Medicalnews
Клъстър
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

Mеждународни партньори

Iamra
Световната медицинска асоциация (WMA - World Medical Association)
Eвропейска федерация на лекарите на заплата (FEMS)
CPME (Постоянен комитет на европейските лекари)
UEMS (Европейски съюз на лекарите специалисти)