ДИРЕКТОРИТЕ НА БОЛНИЦИТЕ ДА ПИТАТ ПРИНЦИПАЛИТЕ СИ ЗА СКЛЮЧВАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ СПОРАЗУМЕНИЯ ЗА ФИНАНСИРАНЕ

ДИРЕКТОРИТЕ НА БОЛНИЦИТЕ ДА ПИТАТ ПРИНЦИПАЛИТЕ СИ ЗА СКЛЮЧВАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ СПОРАЗУМЕНИЯ ЗА ФИНАНСИРАНЕ

style="text-align: right;">ДО
ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА РК НА БЛС style="text-align: right;">ДО
УПРАВИТЕЛИТЕ И
ИЗПЪЛНИТЕЛНИТЕ ДИРЕКТОРИ
НА ЛЕЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ
БОЛНИЧНА ПОМОЩ style="text-align: justify;"> style="text-align: center;">Относно: Допълнителни споразумения за финансиране на лечебната дейност, извършвана от болниците през 2013 г. style="text-align: center;"> style="text-align: justify;">Уважаеми колеги,
Във връзка с предложените от НЗОК допълнителни споразумения за финансиране на лечебната дейност, извършвана от болниците през 2013 г., на всички е ясно, че те ощетяват болниците. При създалата се ситуация, Ви предлагаме един вариант, който да Ви послужи ако прецените, за отлагане на проблема, с оглед предстоящите протести с настояване да се отмени методиката на НЗОК, както и да се подсигурите правно за последващо тълкуване за ощетяване на болниците със сключените споразумения.
Предлагаме Ви да изпратите писмо до РЗОК, че във връзка с предложените допълнителни споразумения, очаквате разрешение от принципала на лечебното заведение за сключване на такива споразумения. Едновременно с това, да изпратите писмо до принципала /министъра на здравеопазването/, със следния примерен текст, като аналогично подобно писмо може да се изпрати и при друг принципал - общината и т.н.
Проектописмото до принципала можете да видите и свалите от ТУК. style="text-align: justify;"> style="text-align: left;">С уважение:
Д-р Цветан Райчинов/Председател на УС на БЛС/




Code Health TV
SatHealth
Акадаемия за продължаващо медицинско обучение
Medicalnews
Клъстър
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

Mеждународни партньори

Iamra
Световната медицинска асоциация (WMA - World Medical Association)
Eвропейска федерация на лекарите на заплата (FEMS)
CPME (Постоянен комитет на европейските лекари)
UEMS (Европейски съюз на лекарите специалисти)