Д-Р МАДЖАРОВ ЗА ВРАЦА: ТАКИВА НЕЩА СЕ СЛУЧВАТ НАЙ-ЧЕСТО, ЗАЩОТО НЯМА ДОБРА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ПОДОБНИ КОНФЛИКТНИ ТОЧКИ

Д-Р МАДЖАРОВ ЗА ВРАЦА:  ТАКИВА НЕЩА СЕ СЛУЧВАТ НАЙ-ЧЕСТО, ЗАЩОТО НЯМА ДОБРА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ПОДОБНИ КОНФЛИКТНИ ТОЧКИ

Такива неща се случват най-често защото няма добра организация на подобни конфликтни точки. Това заяви председателят на БЛС д-р Иван Маджаров в коментар за трагичния случай с починалата жена във врачанската болница пред Newsone. Той посочи, че в случая става дума за структура, която е определена за Спешно отделение, но правилата й на работа не са разписани като за такова, липсват и нужните кадри.

„Няма посрещащи лица, няма санитари, които да помогнат на хората, които търсят помощ. Ясно е, че пациентът трябва да бъде веднага поет и максимално бързо вкаран в помещение, където медицинският екип да започне работа. Такова нещо не се вижда и затова аз не бих обвинил момичето, което работи на регистратурата, а мениджмънта на болницата“, коментира председателят на БЛС. Той подчерта, че правилата трябва да са ясно разписани и служителите трябва да са обучени как да действат максимално бързо.

Най-вероятно по този начин се подхожда към всички пациенти, които влизат в този спешен портал, която означава, че това е алгоритъмът на работа, създаден от ръководството на болницата и на управителя, каза още д-р Маджаров.

Според него сестрата на регистратурата е изпълнявала задълженията си.

 “Аз призовавам да не се хвърля гнева и да я замерваме с камъни. Това не е нейна приумица, а начин на работа, установен в тази болница, създадени от управителя”, коментира още д-р Маджаров.

Той посочи, че хората има право да се чувстват потресени от станалото. Този начин на работа на спешните звена е резултат от дългогодишните политики в областта на спешната медицина в България, отбеляза председателят на БЛС.

Aко правилата са добре направени, те са насочени към това да опазват живота, както и професионализма на този, който ги изпълнява. Отговорността за тези правила е на управителя на болницата, каза д-р Маджаров. Той посочи, че би посъветвал здравния министър да поиска оставката на директора на лечебното заведение. 

 Цялото участие на д-р Маджаров може да видите във видеото

You can see all the material here

Source: Medical News Medical News




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists