ДНИ НА ИЗРАЕЛСКАТА ОРТОПЕДИЯ

ДНИ НА ИЗРАЕЛСКАТА ОРТОПЕДИЯ

Не е тайна, че български пациенти с тежки ортопедични проблеми не могат да бъдат излекувани у нас и нерядко заплащат огромни суми за терапия в Израел или в страни на Европа. Шанс за такива болни са дните на израелската ортопедия, които тази година обхващат времето от 11-ти до 17-ти ноември. Домакин на инициативата е столичната болница “Витоша”, където израелските лекари - д-р Амит Регев и д-р Ури Ризлик съчетават своите умения с прецизната дейност на българския операционен екип при лечебното заведение, включително с участие на неговия управител - д-р Орлин Филипов, хирург, специалист по ортопедия и травматология. Там се извършва ендопротезиране на тазобедрена и коленна става чрез специална техника, разработена в Израел, позволяваща бързо раздвижване. Този подход към пациентите е щадящ и ликвидира проблемите в периода на възстановяване.Операциите се филмират, за да се ползват по-късно като учебен материал.

В болница „Витоша” грижата за младите специалисти е издигната на пиедестал. Това категорично потвърди проф. Красимир Методиев, президент на Интернационална медицинска асоциация в България (ИМАБ – единственото родно обединение, занимаващо се с квалификация на младите ни лекари в чужбина). Той е също почетен консул на държавата Израел в България и е осигурил до момента работни посещения у нас на близо 50 водещи професори и медици от Израел. Неотдавна българският лекар, експериментатор, преподавател и общественик бе удостоен от БЛС с награда за принос в стимулиране кариерното и научно развитие на младите лекари. Доволен от плодовете на дългогодишния си труд, той с усмивка заяви: „Като погледна картата на света, навсякъде виждам свои специализанти”.

Дните на израелската ортопедия в България са поредното доказателство за благородната мисия на проф. Методиев, който е убеден, че обмяната на опит и знания е гаранция за съвършенство в лечебното изкуство.




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists