БЛС ОСЪЖДА ПОРЕДНИЯ СЛУЧАЙ НА АГРЕСИЯ НАД ЛЕКАР

БЛС ОСЪЖДА ПОРЕДНИЯ СЛУЧАЙ НА АГРЕСИЯ НАД ЛЕКАР

Български лекарски съюз осъжда поредния случай на агресия над медицинско лице и изразява своята подкрепа към медиците от МБАЛ – Шумен. 

Малко след 10 часа на 28 март,  78-годишен мъж отива в МБАЛ – Шумен за преглед. Недоволен от продължителното време за изчакване да бъде прегледан, той вади газов пистолет и отправя закана за убийство към лекар в шуменската болница.

Случилото се е поредната абсурдна проява на осъдително и неприемливо отношение. Необходими са цялостни действия към превенция на агресията в лечебните заведения, защото там не е мястото за саморазправа и насилие.

Необходима е промяна на обществените нагласи в посока на уважение и възвръщане на доверието на хората към всички работещи в системата на здравеопазването.

Припомняме, че БЛС има подписано споразумение за сътрудничество с Прокуратурата на Република България и в случаите на осъществено насилие спрямо работещите в лечебни и здравни заведения, както и в кабинетите на общопрактикуващите лекари по време на изпълнението на служебните им задължения. Сигнали могат да бъдат подавани на blsus@blsbg.com.




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists