Необмислени действия в здравеопазването създават социално напрежение

Необмислени действия в здравеопазването създават социално напрежение

ДО

Г-Н БОЙКО БОРИСОВ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ОТНОСНО: Регулярни срещи със съсловните организации

Уважаеми г-н Министър-председател,

На проведената среща със съсловните организации през есента на 2009 г. бе решено подобни срещи да се провеждат ежемесечно, което предизвика изключително добри реакции сред съсловието с оглед ангажираността и диалогичността на премиера на републиката към здрвеопазването и медицинската общност.
За съжаление, до този момент не сме получавали покана за среща. Проведените срещи с директори на болници не отразяват реалните проблеми на съсловието и здравеопазването. Тъй като повечето от присъстващите са директори на държавни болници, чийто принципал е министъра на здравеопазването, едва ли от тях може да се очаква да дадат някакво критично становище по провежданата реформа.
Нашето мнение е, че реформата е необходима, но се провежда хаотично, необмислено и най-вече – без ясни цели и концепция. БЛС има цялостни разработки по необходимите реформи във всички сфери на здравеопазването и както винаги, сме готови да ги предложим и обсъдим с управляващите.
Предупреждаваме Ви, че серията от необмислени действия в здравеопазването създават нарастващо социално напрежение сред медицинската общност и населението и рушат рейтинга на правителството. Поради това настояваме, ежемесечните срещи със съсловните организации да продължат, както и да се изпълни ангажимента всички управленски действия в здравеопазването да се съгласуват с нас като представители на работещите в бранша.

С уважение:

22.02.2010 г. Д-р Цветан Райчинов
гр. София Председател на УС на БЛС




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists