19 МАРТ: 107 СА ЗАРАЗЕНИТЕ С COVID-19 У НАС

19 МАРТ: 107 СА ЗАРАЗЕНИТЕ С COVID-19 У НАС

13са новите случаи на коронавирус у нас, каза председателят на оперативния щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски. Припомняме, че насутрешния брифинг беше съобщено за други 2 случая на COVID-19 у нас. Така положителните проби у нас са 107– сред днешните има дете от днес, което е на 8 години.

Две положителни проби има в Смолян, 2 – в Пловдив и 7 от София. В Смолян са контактни лица на този, който е установен. В Стара Загора са потвърдени случаите от Пловдив – единият лежи в инфекциозна клиника, другият е приходящ и ще бъде уведомен и издирен. В София един е свързан с Банско, прибрал се е преди 4 дни.

Шофьорът от Банско, който се е хвалил, че е пробил блокадата, наистина е консумирал алкохол, после е намерен мъртъв. Съдебно-медицински случай е това, а аутопсия трябва да определи причините за внезапната смърт. Той е 60 годишен, без видимо заболявания, обясни Мутафчийски.

Той коментира и дали се спазват предписанията на щаба и дали са намалели хората по улиците в столицата. "За разреждане на пътникопотока в София се направиха няколко неща – идеята на временната отмяната на зелена и синя зона е хората да използват колите си, а не в автобусите и да е по рехаво в градския транспорт", каза още председателят на оперативния щаб.

Следобедния брифингна Националния оперативен кризисен щаб от 19 март може да видите ТУК
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists