2 АПРИЛ: 449 ДУШИ ЗАРАЗЕНИТЕ С COVID-19 У НАС, ПОЧИНАЛИТЕ СА 10

2 АПРИЛ: 449 ДУШИ ЗАРАЗЕНИТЕ С COVID-19 У НАС, ПОЧИНАЛИТЕ СА 10

„Случаите на COVID-19 у нас са вече 449. За последните 24 часа са установени 37 лица, от тях 27 са в болница.Броят на хоспитализираните заразени е 167 души, от които 17 са интензиви.

Новата област, в която има потвърден случай, е Видин.В болница там е приет мъж на 56 години". Това съобщи на редовния брифинг на Оперативния щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

В София до 16 часа в сряда има 8 случая. Има един случай от Банско, който е настанен в Благоевград и един от Разлог. Общо за Благоевградска област случаите са три. Момиче на 9-години е прието в болница във Варна. В Пловдив има жена на 53 години, ав Монтана мъж на 53 години в болницата", казаоще той.

Общият брой на излекуваните лица е 25. „Има изписани нови болни с отрицателни проби. Това са трима души от Бургас, един мъж от Шумен и един в Перник. Най-младият изписан е на 25 години.", казаМутафчийски. Най-младият пациент, който е изписан от болница, е на 27 години, а най-възрастният е на 80 години. Среданата възраст на излекуваните е 45 години.

„Имаме два нови случаи на загинали пациенти - един в Кюстендил и един в УМБАЛСМ „Пирогов“. Средната възраст на починалите е около 61 години“, каза Мутафчийски. И допълни: „Няма данни 67-годишният мъж, който вчера е починал в "Пирогов", да е имал придружаващи заболявания. Става въпрос за семейство, което се е завърнало от Германия, а съпругата е с онкозаболяване, Жената е в добро състояние". Относно друг пациент в "Пирогов" – 40-годишният мъж, който снощи почина, генералът уточни, че най-вероятно мъжът е починал от белодробна емболия, защото смъртта е била внезапна.

Във връзка с тестовете, които се правят на депутатите, Мутафчийски коментира: „Във ВМА са направени 92 проби, от които има две съмнителни. Днес те ще се препотвърдят. В другата болница също са направени 92 проби, които са отрицателни“. Днес предстои да бъде изследван персонала, работещ в Народното събрание.

Целия брифинг на Националния оперативен щаб от 2 април може да видите ТУК

Източник:
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists