24 МАРТ: 218 СА ЗАРАЗЕНИТЕ С COVID-19 У НАС

24 МАРТ: 218 СА ЗАРАЗЕНИТЕ С COVID-19 У НАС

218 са заразените с COVID-19 българи. Положителните проби от днес са 16. Това стана ясно по време на брифинга на Националния оперативен щаб. В Стара Загора са регистрирани 2 нови случая, в София са 7, Пазарджик са 4, по 1 нов положителен тест са регистрирани в градовете Плевен, Добрич и Варна. Председателят на щаба посочи, че няма заразени пациенти в критично състояние.

Източник:

Видео от брифинга можете да гледате ТУК

Междувременно МЗ публикува на сайта си информация за допълнителни права на лицата, регламентирани в приетия днес Закон за извънредното положение:

- Срокът на валидност на протоколите за скъпоструващо лечение на хронично болни пациенти, който срок изтича по време на извънредното положение, се удължава с два месеца след отмяната на извънредното положение. Условията и редът за удължаване срока на валидност на протоколите се определят от НЗОК.

- Предвидена е възможността до отмяна на извънредното положение и два месеца след неговата отмяна аптеките да отпускат лекарствени продукти само по рецептурна книжка, без да е необходимо лицата да посещават личния си лекар за получаване на рецепта;

- С шест месеца след отмяна на извънредното положение се удължава срокът на дадените разрешения за организационно и финансово подпомагане за извършване на дейности по асистирана репродукция.




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists