499 ДУШИ СА ПРЕГЛЕДАНИ ПРЕЗ ИЗМИНАЛАТА СЕДМИЦА В РАМКИТЕ НА ИНИЦИАТИВАТА “ЗРЕНИЕТО Е ВСИЧКО! ПРЕГЛЕДАЙ СЕ!”

499 ДУШИ СА ПРЕГЛЕДАНИ ПРЕЗ ИЗМИНАЛАТА СЕДМИЦА В РАМКИТЕ НА ИНИЦИАТИВАТА “ЗРЕНИЕТО Е ВСИЧКО! ПРЕГЛЕДАЙ СЕ!”

Приключи поредната седмица от Националната скринингова кампания за безплатни очни прегледи на Български лекарски съюз, Българското дружество по офталмология и Байер България “Зрението е всичко! Прегледай се!”. 

В рамките на инициативата, за периода 5-9 юли, бяха прегледани общо 499 души в градовете Чирпан, Димитровград, Сливен, Ямбол и Казанлък. 

299 от тях са възрастни, като при немалка част от тях е открит проблем, който налага допълнителни изследвания и лечение. Най-възрастният прегледан пациент е на 93 години и е от гр. Сливен. 

Децата, консултирани от специалистите през изминалата седмица, са 200, а най-малкият пациент е на годинка и два месеца и отново е от гр. Сливен. 

През цялата кампания децата се преглеждат с помощта на специална апаратура, закупена със средства събрани от благотворителната инициатива „Българската Коледа“. 

Националната скринингова кампания за безплатни очни прегледи на Български лекарски съюз и Българско дружество по офталмология и Байер България “Зрението е всичко! Прегледай се!” продължава. 

Днес стартира последната седмица от инициативата, която приключва на 16 юли. Специалистите преглеждат днес в гр. Ловеч, а следващите спирки до края са:

1.Троян – 13 юли (вторник)

2.Велико Търново – 14 юли (сряда)

3.Севлиево – 15 юли (четвъртък)

4.Луковит -16 юли (петък)

Повече информация за организацията на кампанията в различните градове и начините за записване на час в отделните населени места може да бъде намерена в съответната община и в местните медии.




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists