6 АПРИЛ: 541 СА ЗАРАЗЕНИТЕ С COVID-19 У НАС, ПОЧИНАЛИТЕ СА 21

6 АПРИЛ: 541 СА ЗАРАЗЕНИТЕ С COVID-19 У НАС, ПОЧИНАЛИТЕ СА 21

Още един заразен с коронавирус у нас е починал. Става въпрос за 72-годишен мъж с множество придружаващи заболявания от Пещера. Общо починалите са 21. До момента инфектиранитес COVID-19 в Българияса 541 души. Хоспитализирани са 210 пациента, като от тях 22-ма са в интензивно отделение.Това обявиха от Националния оперативен щаб.

Най-младият заразен е бебе на една годинка, а най-възрастният на 86. За последното денонощиеима 19 нови случая. От тях в болница са настанени 6 души. Няма нови области, в които да е регистриран болен. До момента заразените медици са 30.„Става въпрос за 17 лекаря, 8 медицински сестри и 5 други. Средната възраст на заразените медици е 51,5 години“, обясниген. Венцислав Мутафчийски.

Генералът съобщи, че целият помощен персонал на Народното събрание е дал отрицателни проби за COVID-19. По думите му пикът на заразата ще бъде около Великден.

Новите регистриранислучаи по административни области са както следва:София - 15; Благоевград - 1; Стара Загора - 1;Хасково - 1; Смолян - 1.

Целия брифинг на Националния оперативен щаб от 6 април може да видите ТУК

Източник:
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists