БЛС: АГРЕСИЯТА НАД МЕДИЦИ ТРЯБВА ДА СПРЕ

БЛС: АГРЕСИЯТА НАД МЕДИЦИ ТРЯБВА ДА СПРЕ

Съсловната организация застава зад д-р Сотир Каралийски и лекарите, работещи в Спешния център в Дупница, както и зад всички техни колеги.

В събота срещу неделя те са подложени на непристойни действия и нецензурни реплики от буйстващ пациент, който буквално атакувал медиците, като единствено бързата намеса на полицията предотвратила по-сериозна саморазправа.

Поредният случай на агресия над медицински лица, особено в условията на извънредно положение и пандемия, е не само недопустимо, но и прекрачващо всички граници на нормалността деяние.

Български лекарски съюз ще сезира Прокуратурата за случая на база подписаното споразумение за сътрудничество и взаимодействие за предотвратяване и разследване на престъпления, свързани с дейността на медицинското обслужване.

БЛС припомня, че на телефон 02/ 9 07 07 07 могат да бъдат подавани сигнали за упражнена агресия над лекари и специалисти по здравни грижи. Те ще бъдат незабавно предавани до Главния прокурор, съгласно подписаното споразумение между БЛС, МЗ иПрокуратура на Република България.




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists