БЛС И ИАМН ПОДПИСАХА МЕМОРАНДУМ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО

БЛС И ИАМН ПОДПИСАХА МЕМОРАНДУМ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО

В навечерието на Европейския ден на донорството и трансплантацията - 7-ми октомври, беше подписан Меморандум за сътрудничество между БЛС и ИАМН. Подписите си под него сложиха д-р Иван Маджаров-председател на УС на Български лекарски съюз и г-жа Иванка Динева-изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“.

Меморандумът предвижда двете организации да си партнират с цел повишаване на качеството на общественото здраве чрез превенция и ефективен специализиран контрол в системата на здравеопазването, управление и оценка на риска, повишаване квалификацията на медицинските специалисти, работещи в сферата на донорството и трансплантацията, и провеждане на информационни кампании и други инициативи за популяризиране на донорството в обществото.

Споразумението включва още разработването на експертни становища, анализи с  изводи и препоръки, превенцията и контрола на „медицинските и лекарските грешки“, както и сътрудничество в областта на донорството и трансплантацията и асистираната репродукция.




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists