БЛС ИЗКАЗВА СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА СЕМЕЙСТВОТО, КОЛЕГИТЕ И БЛИЗКИТЕ НА ПРОФ. Д-Р АСЕН АЛЕКСИЕВ

БЛС ИЗКАЗВА СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА СЕМЕЙСТВОТО, КОЛЕГИТЕ И БЛИЗКИТЕ НА ПРОФ. Д-Р АСЕН АЛЕКСИЕВ

С огромна болка и прискърбие посрещнахме новината за неочакваната кончината на многоуважавания колега, лекар и преподавател проф. д-р Асен Алексиев. 

Проф. Алексиев беше един от най-изтъкнатите ехографисти и гастроентеролози у нас. Свързан с Клиниката по гастроентерология в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ ЕАД повече от 35 години. Той беше водещ специалист по вътрешни болести и гастроентерология и отличен диагностик. Като такъв е помогнал на хиляди пациенти. А като дългогодишен преподавател в Медицински университет – гр. София проф. Алексиев подготвяше бъдещите гастроентеролози.

 „Ще го запомним като изключително добър, дълбоко уважаван и етичен лекар с огромно сърце, който винаги беше готов да откликне на проблемите на пациентите с професионален съвет или с добра дума. За нас той бе и  ще остане в сърцата ни като скромен човек и колега, отстояващ ценностите на лекарската професия. А за своите студенти той ще бъде запомнен като  високо ерудиран и уважаван преподавател, който с желание им предаваше своите знания и ценен житейски опит, за да ги види успешно реализирани в живота”, казва за него д-р Николай Стоилов, изп. директор на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.

 Поклонението пред тленните останки на проф. Алексиев ще  се състои в Перник – Ритуалната зала на Централен гробищен парк, във вторник (23.07) от 11.00 ч.

 Поклон пред светлата му памет!




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists