БЛС НАВЪРШИ 111 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО СИ

БЛС НАВЪРШИ 111 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО СИ

style="text-align: justify;">

Българският лекарски съюз е основан на 10 октомври през далечната 1901 г. и днес навършва 111 години. С гордост можем да отбележим, че това е втората професионална организация на лекарите в света, която е създадена веднага след английската.

БЛС е представител на лекарската професия в страната, както пред държавните институции, така и пред международната общност. Основната задача на Съюза е да защитава правата и интересите на всички лекари, независимо от тяхната специалност и месторабота - това са записали първооснователите и тяхната повеля се изпълнява в продължение на десетилетия.

През годините БЛС претърпя редица промени и докато при създаването си се занимава с всичко, свързано с професията, днес организацията вече започва да изпълнява функциите на Лекарска камара. В прерогативите й навлизат все повече продължаващото обучение на медиците, правилата за добра практика и професионално - етичните норми. Днес съсловието се намира пред важен избор за промени в своя Устав и Кодекса за професионална етика.

Като основен регулатор на професията, БЛС се отваря все повече към гилдията, за сега остава и единственият гарант за поддържане на високо професионално ниво във всекидневната обществена ангажираност на медицинската помощ. Амбицията на сегашното ръководство е - със своята роля и отговорности, организацията да се налага трайно и убедително сред останалите институции, представляващи сектор здравеопазване. Все повече професията на българския лекар да отстоява своята значимост, да бъде неизменна част от най-успелите нива на проспериращия ни живот.




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists