БЛС ПОДКРЕПЯ ДЕКЛАРАЦИЯТА НА ЛЕКАРИ ОТ КЛИНИКАТА ПО УНГ БОЛЕСТИ В УМБАЛ “ЦАРИЦАНА ЙОАННА– ИСУЛ"

БЛС ПОДКРЕПЯ ДЕКЛАРАЦИЯТА НА ЛЕКАРИ ОТ КЛИНИКАТА ПО УНГ БОЛЕСТИ В УМБАЛ “ЦАРИЦАНА ЙОАННА– ИСУЛ"

Български лекарски съюз застава изцяло задпозицията, която лекари от УНГ клиниката в УМБАЛ "Царица Йонанна - ИСУЛ" са изразили в официална декларация, по случай пулично направени обвинения в некомпетентност и безчовечност, към колега от УНГотделението в лечебното заведение.

За пореден път ставаме свидетели на безпочвени обвинения към медициснки кадър, изказаниот лица, които нямат медицинско образование и същите компетенции. Лекарският съюз държи да отбележи, че съществуват утвърдени стандарти за спешност, които са официално заложени и определени по модел на редица европейски практики.Предоставянето на качествена медицинска услуга зависи не само от установени рамки, с които всеки лекар се съобазява, за да създаде условия за ефективна работа, а и от всиоко ниво на експертиза, упорит труд и постоянство. Всички ние, в качеството си на лекари, се старем да предостави максимално добро лечение и диагностика на пациентите си, позовавайки се на научни подходи и принципи, които са неизменна част от ежедневната ни работа.

БЛС счита че преценката и компетенцията на медицински лицане следва да бъдат оспорвани, в случай, че няма доказано наличие на злоупотреба или компромация за допуснат лекарски пропуск.

Декларацията тук:




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists