БЛС: ВРЕМЕ Е ДА ВЪЗСТАНОВИМ РИТЪМА СИ НА РАБОТА ОТ ПРЕДИ ЕПИДЕМИЯТА

БЛС: ВРЕМЕ Е ДА ВЪЗСТАНОВИМ РИТЪМА СИ НА РАБОТА ОТ ПРЕДИ ЕПИДЕМИЯТА

Български лекарски съюз благодари на българското общество, че се вслуша в призивите и препоръките, които съсловната организация отправи през последните месеци.С отговорното си поведение, всички Вие дадохте не само своя огромен принос за ограничаването на епидемията от COVID - 19 у нас, но и предпазихте здравеопазването от тежък удар и изтощение.

Български лекарски съюз обаче смята, че здравната система у нас е готова, натрупала е необходимият опит и спокойствие, за да може да се погрижи за болните от коронавирус и да насочи усилията си към ограничаването и овладяването на огнищата по места, без това да води доутежняване на нормалния живот на българина.

Настъпи моментът, ние, българските лекари, да се отблагодарим на обществото и да се погрижим за здравето на пациентите, възстановявайки ритъма си на работа от преди епидемията.

За да стане това възможное необходимо:

  • Възстановяването в максимално кратки срокове на нормалния ритъм на работа на лечебните заведения при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.
  • Пациентите със симптоми на инфекциозни заболявания да бъдат насочвани за лечение към отделенията и клиниките по инфекциозни болести.
  • Регионалните здравни инспекции своевременно да предприемат необходимите мерки за ограничаванетои потушаването на огнищата от COVID-19 по места.

Български лекарски съюз вярва, че с отговорно поведение и без страх, всички ние можем и трябва да свикнем да живеем нормално с коронавируса.

С декларацията на УСна БЛС можете да се запознаете и ТУК




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists