ЧЕСТИТ 19-ТИ ОКТОМВРИ – ДЕН НА БЪЛГАРСКИЯ ЛЕКАР!

ЧЕСТИТ 19-ТИ ОКТОМВРИ – ДЕН НА БЪЛГАРСКИЯ ЛЕКАР!

УВАЖАЕМИКОЛЕГИ__,__

За мен е огромна чест да Ви поздравя по повод нашия професионален празник – 19 октомври, Деня на българския лекар.

Днес почитаме паметта на Св. Йоан Рилски – Чудотворец, посветил себе си на хората, изцелявал ги от физически и духовни недъзи и по тази причина наречен небесен закрилник на народа ни, избран за покровител на българските лекари.

Да помагаш на нуждаещия се, да си съпричастен към страданието му, да прогонваш болката и да утвърждаваш живота - това е мисия, за която са нужни не само добро образование и достатъчен опит. Тази мисия е невъзможна без усещане за професионален и човешки дълг. Тя налага отдаденост, изисква призвание. И аз вярвам, че ние, които сме се заклели да се грижим за здравето на хората и занапред ще виждаме в очите им благодарността, радостта и неподправената, истинска почит за стореното добро. Убеден съм, че такива, особени мигове на среща с излекувания пациент са най-голямото наше удовлетворение като лекари, оправдаващо безсънните нощи, тревогите и трудностите, с които се сблъскваме, даващо висока морална цена на саможертвите, които правим.

Всички, работещи в областта на здравеопазването, знаем за проблемите на системата и разбираме необходимостта от промяна. Надявам се, че с общи усилия, с мъдрост и далновидност ще се справим с днешните предизвикателства, отстоявайки авторитета и възвръщайки достолепието на българския лекар.

Скъпи колеги,

Пожелавам Ви здраве, лични и професионални успехи! Не спирайте да дарявате надежда на онези, които имат нужда от нея. Нека да помним, че нашите усилия гарантират най-висшата ценност – човешкия живот. Нека оптимизмът, отзивчивостта, търпението и обичта към хората никога да не ни напускат. И дано са изпълнени дните ни с повече удовлетворение и радост!

Още веднъж – ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

С уважение,

Д-Р ИВАН МАДЖАРОВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УС НА БЛС




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists