Д-Р Д.ЛЕНКОВ: В МОМЕНТА ДОСТЪПЪТ НА ПАЦИЕНТИТЕ ДО ЛЕЧЕНИЕ Е ЗАТРУДНЕН

Д-Р Д.ЛЕНКОВ: В МОМЕНТА ДОСТЪПЪТ НА ПАЦИЕНТИТЕ ДО ЛЕЧЕНИЕ Е ЗАТРУДНЕН

style="text-align: justify;">Дискусия за хаоса в системата на здравеопазването
Дарик радио, „Кой говори?” style="text-align: justify;"> style="text-align: justify;">Водещ: Започваме тази изключително чувствителна тема здравеопазването, хаосът и напрежението в системата, нещо, за което отдавна алармираме в националния ефир на „Дарик” радио и вярвайте ми, няма журналист, който да е щастлив, когато да се окаже лош пророк. Точно преди 1 седмица ту к в това студио, горе-долу в същия състав, гостите прогнозирахме, че и лекарите излизат, отиват на протест. Говорихме за лимитите в болниците, за лимитите при личните лекари и че това нещо ще продължи. Наистина ще доведе до срив на здравната система, една неработеща от години система и нереформирана. Защо се стигна дотук и какво следва оттук нататък? Може битова са най-важните въпроси на фона на всичко това, което се случва в държавата? Представител на пациентите в студиото, д-р Стойчо Кацаров, център за защита правата в здравеопазването, здравейте, добре дошъл…
В студиото е и д-р Димитър Ленков, главен секретар на БЛС. Здравейте, добре дошъл и на вас в студиото. Доц. Стойко Спиридонов, национална асоциация на частните болници. Здравейте и на вас. Трябва да направим връзка и с д-р Георги Ставракев, председател на националната асоциация на специалистите от доболничната помощ, защото там проблемите не са по-различни. Не са по-малко от проблемите на всички нас, които сме тук в студиото. Пациенти, лекари, директори на болници. Ще чуем и д-р Димитър Димитров след новините в 10.30. Той е директор на болница „Св. Анна”. Откъде да започнем този разговор? Наистина не знам. С днешна дата, има ли срив в здравеопазването, д-р Ленков, към вас? Ама такъв по-различен, по-фатален от това, което сме говорили тук в студиото?
Д-р Димитър Ленков: Не, вижте, аз не бих казал, че е срив в системата, в този вид, в който държавата в последните дни се тресе, има в системата на здравеопазването. Българските лекари са си на работните места. Те работят съзнателно и ще продължат да работят съзнателно, в интерес на българските пациенти.
ЦЕЛИЯ РАЗГОВОР В СТУДИОТО МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТУК:




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists