Д-Р ГЕРГАНА НИКОЛОВА: СЪВЕТВАЙТЕ СЕ С ЛИЧНИТЕ СИ ЛЕКАРИ

Д-Р ГЕРГАНА НИКОЛОВА: СЪВЕТВАЙТЕ СЕ С ЛИЧНИТЕ СИ ЛЕКАРИ

В интернет се появиха различни начини за проверка на здравословното ни състояние покрай разрастващата се пандемия от коронавирус. Набиращи популярност са и опасниметоди за борба с COVID-19. В ефира на „Здравей, България” д-р Гергана Николова посъветва хората, коитоимат притеснения за здравословното си състояние, да се свържатс личния си лекар и да не се поддават на паниката.

„Ако имате, каквито и да е притеснения питайте личните си лекари.Съветвайте се с тях и не изпадайте в паника. Нека не четем всичко в интернет, защото има информация, която е много далеч от действителността и наистина някой може да умре от печатна грешка. Попаднах на информация за гражданин на Турция, който беше ял сапун с кисело мляко. В мрежата виждаме всякакви абсурдни неща. Има едно сигурно нещо – телефонът и връзката с личния лекар,който би могъл да даде най-правилния съвет, защото ви познава”, призова д-р Николова.

Д-р Николова коментира и затварянето на градове като превантивна мярка срещу разпространението на коронавируса. „Имаме щаб, който е с много сериозни и отговорни хора. Виждаме това, което се случи в Китай - как там овладяха ситуацията, как се справиха и в момента имат по 1-2 новислучая на ден. Затвориха всичко и нещата се случиха”, посочи още д-р Гергана Николова.

Цялото участие на д-р Гергана Николова в„Здравей, България” по Нова телевизия може да видите ТУК




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists