Д-Р ГЕРГАНА НИКОЛОВА:"ТРЯБВА ДА БЪДЕМ СНАБДЕНИ ВЕДНАГА С ПРЕДПАЗНИ СРЕДСТВА"

Д-Р ГЕРГАНА НИКОЛОВА:"ТРЯБВА ДА БЪДЕМ СНАБДЕНИ ВЕДНАГА С ПРЕДПАЗНИ СРЕДСТВА"

Дълго преди коронавирусът да дойде у нас, държавата се подготвяше за това. "Ние и вършим работата, въпросът е, че специално за общопрактикуващите лекари все още няма подсигурени абсолютно никакви защитни облекла. Нямаме маски, нямаме ръкавици, нямаме дезинфектанти. Няма откъде да ги купим", каза в студиото на сутрешния блок на БНТ общопрактикуващият лекар и член на УС на БЛС д-р Гергана Николова.

Д-р Гергана Николова: Тук очакваме държавата да влезе в своята роля и да подсигури на хората, които е поставила на първа линия възможност да работят с необходимите предпазни средства. Ние трябва да бъдем снабдени сега и веднага, не след седем дена.

Тя поздрави колегите й от кризисния щаб, които а поискали въвеждането на строги мерки. От страните, които преди нас преминаха през кризата, се знае, че увеличението е в геометрична прогресия и въвеждането на карантината е от огромно значение.

Д-р Николова беше категорична, че за тези, които не спазват карантина, трябва да има наказание.

Д-р Гергана Николова: Не може някой да поставя на риск своето здраве - това е негов проблем, но когато ти вредиш на обществото, трябва да си понесеш санкциите.

Има струпване на хора пред лекарските кабинети. Хората са уплашени, обясни лекарката. 90% от хората нямат предпазни средства на устата, а седят сред хора с хронични заболявания, които са дошли за животоспасяващи лекарства.

Видеото можете да гледате ТУК

Източникalt




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists