Д-Р ЮЛИАН ЙОРДАНОВ: ОТИВАМЕ КЪМ КАТАСТРОФА В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

Д-Р ЮЛИАН ЙОРДАНОВ: ОТИВАМЕ КЪМ КАТАСТРОФА В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

alt

altДо края на годината се очертава дефицитът на Здравната каса да достигне 400–500 млн. лв., коментира в „Денят започва” д-р Юлиан Йорданов, зам.-председател на Българския лекарски съюз. Това според него означава, че от септември месец няма да има пари за здраве, което определи като катастрофа за държавата.
Актуализация на бюджета на касата може да стане само по предложение на надзора, но трябва да се приеме от Народното събрание, обясни той и алармира, че има опасност да изпаднем в ситуация, в която лечебните заведения няма да разполагат с финансови средства.
Отиваме към катастрофа в здравеопазването, именно заради това ние поемаме тази инициатива отново навреме да се реши този проблем, за да не стигаме до това, което се случи в края на миналата година,каза той.
Ако финансовият ресурс не стигне и някои болнични мениджъри са принудени да пуснат персонала си в неплатен отпуск, много трудно тези болници ще започнат да функционират отново, заяви д-р Йорданов. Ние искаме да имаме достатъчно средства и да можем да лекуваме нашите пациенти така, както изисква медицината, поясни той.
Разговорът с д-р Йорданов можете да видитеТУК:
Текстът можете да прочетете - ТУК:




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists