Д-Р ИВАН МАДЖАРОВ: ИМАМЕ ПРОБЛЕМ С НЗОК, ИСКАМЕ СРЕЩА С ПРЕМИЕРА БОЙКО БОРИСОВ

Д-Р ИВАН МАДЖАРОВ: ИМАМЕ ПРОБЛЕМ С НЗОК, ИСКАМЕ СРЕЩА С ПРЕМИЕРА БОЙКО БОРИСОВ

Имаме проблем с НЗОК и искаме спешна среща с премиера Бойко Борисов. Щабът взима решения за справяне с кризата, като от обявяването му до практическото му решение минават месеци. Вместо в рамките на ден да се вземе решение, вървят едни процеси с писма. Обясни председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров в ефира на „Здравей, България” по повод Отвореното писмо на съсловната организация до премиера.

”Два месеца минаха за направленията за PCR тестове. Финансирането за Ковид-кабинетите е осигурено, а НЗОК казва, че няма отношение. Тук не става дума за наши искания, а за решения на Щаба. Решиха, че трябва бързо да се разкриват легла, а белодробните болници в продължение на 2 месеца не можеха да сключат пътеката за Ковид-19, защото тя беше за инфекциозните. Аз не мога разбера какво се случва там, но ние в кабинета на здравния министър сме свършвали разговорите за 15 минути без проблем”, допълни д-р Маджаров и добави, че министъра не може да издава заповеди на НЗОК.

Тои? допълни, че именно затова искат среща с премиера, за да говорят и подчерта, че нито веднъж не са говорили с Бои?ко Борисов, за да се разясни къде е проблемът.

Председателят на БЛС заяви, че очаква този път да бъдат чути.

По отношение на ваксинацията д-р Маджаров заяви, че е по-разумно в тази ситуация да се ваксинираш.

”Световната здравна организация, още преди тази пандемия, заяви и аз съм съгласен, че една най-големите заплахи за здравето на човечеството, заедно със замърсения въздух, затлъстяването и болестите, за които всички знаем, е отказът за ваксинация на големи групи от населението. В исторически план ваксините са избавили човечеството от много тежки заболявания.”

Още по темата вижте ТУК

Източник:




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists