ДЕТЕ НА 9 ГОДИНИ Е ЗАРАЗЕНО С КОРОНАВИРУС

ДЕТЕ НА 9 ГОДИНИ Е ЗАРАЗЕНО С КОРОНАВИРУС

Дете на 9 години е заразено с коронавирус у нас, съобщи на редовния брифинг председателят на Националния оперативен щаб за борба с разпространението на COVID-19 ген. майор проф. Венцислав Мутафчийски.

Дететое чужд гражданин. Чичото на детето - английски гражданин, е бил контактен със сестра си, която е била болна от коронавирус. Мъжът е пътувал на почивка в България. Детето няма почти никаква клинична картина, но е ясна епидемиологичната пътека на заразяване.

По думите на Мутафчийски се забелязва отчетлива тенденция в страната хората да изпълняват препоръките и заповедите. Те се съобразяват с предписанията да стоят вкъщи, да не се разхождат излишно, да правят само най-необходимите мероприятия, свързани с ежедневните нужди. Благодаря на всеки българин, който вчера почете с ръкопляскане медиците, които се грижат за болните от коронавирус, допълни началникът на ВМА.

"В Пирогов следим 80-годишна пациентка, тя е била с инсулт - не е интубирана, но попада в рисковата група", каза още ген. Мутафчийски. Той съобщи, че в момента има два средно тежки случая.




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists