ДНЕС ОТБЕЛЯЗВАМЕ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ЗДРАВЕТО. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, КОЛЕГИ!

ДНЕС ОТБЕЛЯЗВАМЕ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ЗДРАВЕТО. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, КОЛЕГИ!

alt

"Днес, в Деня на здравето, отбелязван от цялата международна общност, от името на Българския лекарски съюз бих искал да поздравя всички медици, ангажирани със своя труд в сферата на здравеопазването", се казва в обръщение на д.р Цветан Райчинов, председател на Българския лекарски съюз. "Отвъд традиционните пожелания за здраве, искам да изразя и своята увереност, че заедно ще съумеем да направим възможни промените в системата, които чака и съсловието, и българското общество. Онзи, който има здраве, има и надежда, а имащият надежда, има всичко", завърша поздравът.

Във връзка с празника, в централата на БЛС бяха получени поздравления към всички, заети в сферата на здравеопазването:

"Използвам днешния ден, за да ви поздравя за неуморния, високоспециализиран и професионален труд, компетентността и всеотдайните грижи, които полагате да пациентите си", се казва в обръщението на проф. Илко Гетов, председател на Българския фармацевтичен съюз. Поздравленията можете да видите ТУК:

"Сигурни сме, че с обединените усилия на институциите и с подкрепата на българското общество, скоро ще имаме една по-здрава, по-силна и по-щастлива българска нация", се казва в поздравлението на Българския зъболекарски съюз. ТУК:

"Предизвикателствата и изпитанията, пред които сме изправени всички ние, работещите в здравеопазването, трябва да ни направят по силни, по-отговорни и по-солидарни", пожеават от Федерацията на синдикатите в здравеопазването и КНСБ. ТУК:

"Продължавайте да лекувате с тази отдаденост, която Ви прави посветени на хуманността и вдъхва сигурност и надежда!", се пожелава в поздравлението на РК-Варна - вижте го ТУК:

"Хипократовата клетва не е отживелица и формалност, а ежедневна реализация на хуманизма в действие", се казва в обръщението на РК-Кърджали - ТУК:

Поздравленията на Гарбово и Разград вижте ТУК: и __ТУК:__

"Изказваме признателност за всички полагани усилия в името на здравето на българския гражданин", се казва в поздравлението на НПО. ТУК:

Пациентите също изразиха признателността си към труда на българския лекар:

"Има хора, на които може да се разчита, има прекрасни лекари и в нашата страдаща държава", се казва в благодарствено писмо към Клиниката по Кардиохирургия на Многопрофилна болница за активно лечение "Света Марина" - Варна. Вижте ТУК:

"Поклон пред професионализма, отзивчивостта, съпричастността и човешкото отношение, които тези хора носят в душите си", се казва и в благодарствено писмо до УМБЯЛСМ "Пирогов" -ТУК:




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists