ДОЦ. Д-Р НИКОЛАЙ ЯНЕВ - "ЛЕКАР НА 2017 ГОДИНА"

ДОЦ. Д-Р НИКОЛАЙ ЯНЕВ - "ЛЕКАР НА 2017 ГОДИНА"

През октомври 2023 г. се навършват 20 години от основаването на престижното отличие „Лекар на годината“. Оттогава на 19 октомври – Деня на българския лекар БЛС връчва награди за принос в медицината. Идеята за това е на проф. Андрей Кехайов и две десетилетия на своя празник гилдията награждава най-заслужилите свои членове. В навечерието на „Лекар на годината 2023“ и гласуването на 20-тия носител на престижното отличие ще ви припомним кои заслужили медици са печелили титлата от нейното основаване до днес.

Награденият с приза "Лекар на 2017 година" е доц. Николай Янев.

През същата година доц. Янев извърши уникална интервенция – 3D принтиране на челюст на онкоболен пациент. Доц. д-р Николай Янев е светило в областта на лицево-челюстната хирургия на световно ниво и иноватор в приложението на 3D технологиите при възстановяването на пациентите.

“Основният акцент тази вечер искам да бъде върху обединяването на усилията – както при реализирането на операцията през август, така и тук – тази вечер. Успехът, който постигнахме е благодарение както на екипната работа със специалисти от различни специалности, така и на безрезервната подкрепа от ръководството на Пирогов”, сподели по време на церемонията доц. Янев, получавайки наградата. 

Доц. д-р Янев е хирург, има образование  по медицина и стоматология и признати специалности по Лицево-челюстна хирургия в България и Орална и Лицево-челюстна хирургия във Великобритания, където работи в периода 2012-2018 година. Там той достига най-високата клинична позиция – консултант хирург. Основните му интереси са в сферата на онкологичните заболявания, лечението на вродените и придобитите деформации на лицето и шията и травмите в лицево-челюстната област.




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists