ДОЦ. КАРАГЬОЗОВ ПОЛУЧИ ГОЛЯМАТА НАГРАДА В КОНКУРСА ЗА ИНОВАЦИИ И ДОБРИ ПРАКТИКИ В ЗДРАВНИЯ СЕКТОР

ДОЦ. КАРАГЬОЗОВ ПОЛУЧИ ГОЛЯМАТА НАГРАДА В КОНКУРСА ЗА ИНОВАЦИИ И ДОБРИ ПРАКТИКИ В ЗДРАВНИЯ СЕКТОР

„Трябва да правим всичко възможно иновациите да стигат до пациентите“, каза д-р Иван Маджаров, председател на управителния съвет на Българския лекарски съюз, който се обърна към наградените в конкурса за иновации и добри практики на „Капитал“ и биофармацевтичната компания АбВи с пожеланието да бъдат все така творчески настроени и смели.

 Той връчи наградата на победителя в тазгодишния конкурс – доц. Петко Карагьозов, началник на Клиниката по гастроентерология в „Аджибадем Сити клиник Токуда“. Специлистът наскоро получи отличие и на церемонията  „Лекар на годината - 2022“. Доц. д-р Петко Карагьозов беше награден от Български лекарски съюз е в категория „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“.

Втора награда журито връчи на проф. Анна Кънева, началник на Клиниката по детска кардиология в Националната кардиологична болница, за иновативната интервенция на вродена сърдечна малформация при бебе с екстремно ниска възраст и тегло. Третата награда отиде при екипа на медико-диагностичен център „Медикус Алфа“за  въвеждане на иновативни технологии.

Наградата за пациентска добра практика е за Фондация за палиативни грижи за деца „Ида“. Отличен бе и проектът „Бързи герои 112“ на организацията „Сърце до сърце за България“, чрез който децата се учат да разпознават инсулт. 

Наградите бяха връчени по време на деветата конференция "Иновации и добри практики в здравния сектор". Форумът се организира в. „Капитал“ в партньорство с Health PR.




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists