ДЪРЖАВАТА ДА СТАНЕ КОРЕКТЕН ПЛАТЕЦ – ЕДНА ОТ ТРИТЕ СПЕШНИ МЕРКИ, КОИТО БЛС ИСКА ПРЕДИ РАЗПУСКАНЕТО НА ПАРЛАМЕНТА

ДЪРЖАВАТА ДА СТАНЕ КОРЕКТЕН ПЛАТЕЦ – ЕДНА ОТ ТРИТЕ СПЕШНИ МЕРКИ, КОИТО БЛС ИСКА  ПРЕДИ РАЗПУСКАНЕТО НА  ПАРЛАМЕНТА

![alt](/images/stories/narodnoto sabranie.jpg)

altЗа това настоя председателят на БЛС д-р Цв. Райчинов на среща на ръководството на Съюза с парламентарната група на ДПС.
С 60% финансиране малките болници не могат да се издържат и поне 10 ще фалират през септември. Областните и университетските ще задлъжнеят още повече. Затова Лекарският съюз настоява от 1 юли държавата да поеме пълния размер на вноските за 9-те категории граждани, които тя осигурява и да се внасят 8%, а не 4%, както досега. „Това ще донесе допълнително 300 млн. лв. до края на годината. За догодина ще осигури над 600 млн. лв., което може да гарантира спокойствие на системата в близките 3 години. Смятаме, че тази промяна в закона може да бъде една от трите спешни мерки, които парламентът трябва да приеме, преди да се разпусне, за да не се взриви системата наесен” – допълни той.
Председателят на ДПС Лютви Местан каза, че при така създалата се ситуация в парламента, ДПС са готови да бъдат част от общото съгласие за това държавата да поеме вноските в пълния им размер.
Срещата с ДПС беше първата от поисканите от БЛС срещи с всички парламентарно представени партии. Все още няма отговор от останалите партии.




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists