ГЕРБ ЩЕ ПОДКРЕПИ АКТУАЛИЗАЦИЯ В БЮДЖЕТА НА НЗОК - АКО СЕ ГЛЕДА В ПАРЛАМЕНТА ПРЕЗ ТАЗИ СЕДМИЦА

ГЕРБ ЩЕ ПОДКРЕПИ АКТУАЛИЗАЦИЯ В БЮДЖЕТА НА НЗОК - АКО СЕ ГЛЕДА В ПАРЛАМЕНТА ПРЕЗ ТАЗИ СЕДМИЦА

alt

Днес, 07.07.2014 г., се проведе съвместна среща между ръководството на Български лекарски съюз д-р Цв. Райчинов, председател и д-р Юл. Йорданов, зам.-председател и председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. В резултат на проведените разговори и обсъдените проблеми, бе прието следното СПОРАЗУМЕНИЕ:

„Като отчитаме че,
-в бюджета на НЗОК е формиран дефицит от 491 млн. лв.;
-има риск от катастрофа в системата на здравеопазването;
-липсват адекватни действия в сектора за неговото стабилизиране от страна на правителството Орешарски през изминалата една година от управлението му;
Заявяваме, че е наложителна актуализация в бюджета на НЗОК, съответно на Държавния бюджет за 2014 г., внесен от Министерски съвет незабавно в Народното събрание и предлагаме средствата да се осигурят за сметка на Държавния бюджет от Раздел II Разходи, т.4 Резерв за непредвидени и неотложни разходи – за икономически растеж и държавност (500 млн.)
ПП ГЕРБ декларира, че ще присъства в пленарна зала на НС, при условие, че актуализацията в бюджета на НЗОК, съответно на Държавния бюджет за 2014 г., е внесена от МС в рамките на седмицата 07.07 - 12.07. 2104 г. и е точка за разглеждане на редовно или извънредно заседание на Народното събрание.
ПП ГЕРБ поема този ангажимент пред БЛС и обществото, осъзнавайки тежестта на проблема, критичната ситуация за българското здравеопазване и необходимостта от бързи мерки, по които следва да се демонстрира надпартийна отговорност.”




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists