И СЛУЖЕБНИЯТ КАБИНЕТ ЩЕ „НОРМАЛИЗИРА” СПЕШНАТА ПОМОЩ

И СЛУЖЕБНИЯТ КАБИНЕТ ЩЕ „НОРМАЛИЗИРА” СПЕШНАТА ПОМОЩ

altВ здравния сектор ще се предприемат действия за нормализиране на дейността на спешната помощ, както и продължаване на работата по изграждането на единна електронна система. Това е единственото изречение от програмата на новия служебен кабинет, изразяващо намеренията в сферата на здравеопазването.
„Служебното правителство ще се опита да усъвършенства Националната здравна стратегия за периода 2014-2020 г. Правителството се ангажира и с продължаване на реформата за деинституционализация и плавно и внимателно извеждане на децата от институциите.” – допълват в съобщение от пресцентъра на Министерския съвет.
От подписано вчера споразумение на България с ЕС пък става ясно, че „Инвестициите на обща стойност 9,8 млрд. евро ще бъдат насочени към развитие на образование, заетост, социално включване и здравеопазване за приобщаващ растеж; научни изследвания, иновации и инвестиции за интелигентен растеж; свързаност и зелена икономика за устойчив растеж; добро управление и достъп до качествени административни услуги.” Каквото и да значи това, здравеопазването е потопено отново сред милиарди, без точен адрес.
Ресорен за сектора ще бъде вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков. Той ще координира дейността на министрите на здравеопазването, образованието, спорта и културата. Известен е със своята непримиримост към вижданията на Симеон Дянков за социална реформа, когато каза директно в свое интервю „ДЯНКОВ Е БОЛЕН”.




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists