ИЗЛЕЗЕ БР. 01/ 2023 Г. НА В-К „QUO VADIS“

ИЗЛЕЗЕ БР. 01/ 2023 Г. НА В-К „QUO VADIS“

В първия брой за 2023 г. слагаме началото на още една нова рубрика – „Международни новини“, на страниците на която ще намерите новости и прессъобщения от международните партньори на БЛС – на стр. 2.

Продължаваме и рубриката „РЛК“, в която каним гости от регионалните колегии на БЛС. В бр. 1/ 2023 разговаряме с д-р Борис Цанков – част от ръководството на РЛК-Плевен.

На страницата „Новите Хипократи“ Ви разказваме невероятната история на д-р Яна Мария Кингсли-Годуин, която завърши с отличие МУ-Пловдив едва на 18 години и смята да започне практиката си в България.

Представяме Ви интервю с д-р Николай Поройлиев от УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ“. Негово авторско изследване е прието за публикуване в едно от най-престижните европейски научни издания в областта на кардиологията European Heart Journal.

Темата на броя е фамилната хиперхолестеролемия. По нея гости в броя са доц. д-р Светлин Цонев, д.м. и Иван Димитров.

Специалният ни гост в това издание на в-к „Quo vadis“ е д-р Антон Елкин, който беше сред първите, които оказаха помощ на пострадалите в обърналия се сръбски автобус на АМ „Тракия“ през август м. г.

На 10 февруари се навършват 115 г. от рождението на д-р Георги Стоев – Шварц. За неговия живот и участието му в Испанската Гражданска война четете на стр. 11.

В „Повече от хоби“ разказваме за „Мигове“-те на д-р Борис Таблов – анестезиологът, който ни допусна във вътрешния си свят със своята първа книга.

Изданието е достъпно свободно, без регистрация и на сайта на БЛС на следния линк:

Quo Vadis бр. 01/ 31.01.2023 година (blsbg.com)




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists