ИЗЛЕЗЕ СПИСАНИЕ "MEDICAL NEWS: ГАСТРОЕНТЕРОЛОГИЯ"

ИЗЛЕЗЕ СПИСАНИЕ "MEDICAL NEWS: ГАСТРОЕНТЕРОЛОГИЯ"

Излезе новото списание “Medical News: Новости”, посветено на гастроентерологията. Изданието е напълно безплатно за всички регистрирани на Medical News медици.

Гастроентерологията е една от най-динамично развиващите се специалности в медицината. Научният интерес в областта на заболяванията на храносмилателната система е толкова голям, че всеки месец се публикуват стотици научни изследвания. Специалността силно се разви през последните десетилетия, като в нея се обособиха редица подспециалности като хепатология, ендоскопия, неврогастроентерология.

Редактор на броя е доц. Венцислав Наков, дм – УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“.

Обхватът на разгледаните теми е много широк. Споделена е информация относно COVID-19 и влиянието му върху гастроинтестинални симптоми. Разгледана е връзката между консумацията на подсладени напитки в юношеската възраст и развитието на колоректален карцином с ранно начало. Важно място е отделено за микробиотата, и по-специално на трансплантацията на фекална микробиота при пациенти с IBS. Дадени са препоръки относно приложението на трансплантацията на фекална микробиота в Европа”, споделя той в обръщението си към читателите. Списанието е в памет на д-р Радислав Наков, който ни напусна преди почти 4 месеца. “Д-р Наков не спираше да развива и да твори, независимо от трудностите, които съдбата му поднесе и които за съжаление отнеха живота му така несправедливо без време”, споделя д-р Деян Попов.

Динамичното ежедневие на съвременния лекар води до затруднения в следенето на най-новите медицински публикации. Сп. „Medical News: Новости“ е с уникален стил – публикува се само най-важното от всяко научно проучване в рамките на само 1-2 страници.

Source: Medical News Medical News




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists