“ЛЕКАР НА ГОДИНАТА”2012 E ПРОФ.д-р НИКОЛАЙ ПЕТРОВ

“ЛЕКАР НА ГОДИНАТА”2012  E ПРОФ.д-р НИКОЛАЙ ПЕТРОВ

style="text-align: justify;">![](/images/stories/dg_pictures/nikolay petrov.jpg)На 19 октомври, денят на най-почитания български светец Св. Иван Рилски Чудотворец, се връчват традиционните награди на Българския лекарски съюз. Тази година честването беше белязано от теористичния акт на летище Сарафово, когато България стана част от полето на световния тероризъм. Затова всички 51 лекари от Многопрофилна болница Бургас, които изпълниха професионално своя дълг бяха удостоени с почетния знак на БЛС „За проява на висок морал и професионализъм в особено тежка ситуация с национално значение” .
Кметът на Бургас Димитър Николов беше удостоен с почетния знак на БЛС „ЗА ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРИНОС ЗА РАЗВИТИЕТО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НА ГР.БУРГАС”.
Най – високият приз „Лекар на годината 2012”се присъжда на проф. д-р Николай Петров – началник Катедра по анестезиология и реанимация /КАРИЛ/ на „Военна болница” – София.
Призът „Почетен знак НА БЛС - ЗЛАТЕН” е оценка за изключителния принос на проф. Тома Пожарлиев в развитието на българската хирургия и медицина и за 70-годишния му юбилей! До скоро проф. Пожарлиев завеждаше клиниката по хирургия на МБАЛ „Св. Ана”, София.
Тазгодишната наградата в категория „Внедряване на иновативна методика в областта на ангиографската техника” се връчва на д-р Мирослав Лилов, началник на ангиографското отделение към катедрата по рентгенология на Военномедицинска академия. За него медиите написаха, че е извършил истинско чудо – жена роди здраво момиченце след два инсулта с изпадане в кома. След сложната безкръвна интервенция на мозъка, майката и бебето са добре…… Бебето е кръстено Мирослава, на лекаря-спасител.
Можете да видите всички отличени лекари в отделните категории: style="text-align: justify;">

За проява на висок морал и професионализъм в особено тежка ситуация с национално значение:

Отличени от РЛК на БЛС:

За принос в медицината:

По случай 19 октомври - Ден на българския лекар, бяха получени поздравителни телеграми от водещи институции и регионални колегии, които можете да видите тук:




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists