ЛЕКАРИ ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ


Български лекарски съюз и сдружение "Избери България" със съвместна инициатива - социално значима документална поредица под надслов "Лекари по време на пандемия".

Във времето, когато светът е покосен от пандемията Ковид- 19, в България погледите на надеждата са отправени към лекарите. След години на недооценяване, критики и подозрителност, обществото, политиците и медиите отново се обърнаха към хората, в чийто ръце е здравето ни.Български лекарски съюз и сдружение "Избери България" със съвместна инициатива - "Лекари по време на пандемия".

Реабилитацията, случила се спонтанно и във време на нужда, е съвсем заслужена. Сред българските лекари има примери на всеотдайни, знаещи и можещи специалисти, които прилагат най-добрите медицински практики , допринасят за здравето на пациентите и спасяват живота им.

Поредицата „Лекари по време на пандемия“ ще срещне зрителите с тези, които и след извънредното положение продължават да се грижат за своите пациенти. Сега, когато постепенно възстановяват ритъма си на работа, те ще споделят преживените трудности и новите предизвикателства. Ще говорят не само лекари от т.нар. „първа линия“, но и онези, които трябва да лекуват в условия на карантина, когато пациентите се страхуват да отидат в болница или на преглед.

Как се отразява новият вирус на съществуващите заболявания и какви ще са правилата за поведение на пациентите с различни диагнозии в реалността на Ковид- 19 разказват героите на поредицата - специалисти по различни значими социални заболявания.
SatHealth
Academy for CME
E-Continuous Medical Education for Physicians
Cluster

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists