ЛЕКАРИТЕ НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ ОРЯЗВАНЕТО НА ПАРИТЕ ЗА БОЛНИЦИТЕ|Лекарският съюз и пациентски организации отново поискаха оставката на шефа на НЗОК, той отказва !

ЛЕКАРИТЕ НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ ОРЯЗВАНЕТО НА ПАРИТЕ ЗА БОЛНИЦИТЕ|Лекарският съюз и пациентски организации отново поискаха оставката на шефа на НЗОК, той отказва !

style="text-align: justify;">Да, продължаваме да искаме оставката на д-р Пламен Цеков.- каза тази сутрин в сутрешния блок на Нова тв д-р Димитър Петров, като изрази становището не само на УС, но и на 284 делегати на Събора на БЛС, попитани чрез РК. На проведените делегатски събрания по места, от които постъпиха съответните писма в централата, 284 делегати са гласували „ЗА”, 37 СА „ПРОТИВ” и 3 са въздържали се. - Исканията, които имаме, са изцяло в правомощията на управителя и надзорния съвет на Здравната каса”, допълни д-р Петров.
Не виждам причина да си подам оставката”, отговори д-р Цеков и предложи на лекарския съюз отново да разгледат детайлно методиката.
„В момента пациентът е доста притеснен, защото той го отнася най-много”, каза Иван Димитров, председател на федерация Български пациентски форум. Той допълни, че те също са против лимитите и подкрепят лекарския съюз. „Не може да съществува такова нещо като лимит на живота”, каза той.
ПЪЛЕН ТЕКСТ ОТ РАЗГОВОРА – ТУК СЛЕД ТЕХНИЧЕСКА ОБРАБОТКА:
ВИДЕО ОТ ПРЕДАВАНЕТО –ТУК:




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists