НА СЪБОРА ИМАШЕ РАЗЛИЧНИ МНЕНИЯ, НО ВОТЪТ НА ДЕЛЕГАТИТЕ Е КАТЕГОРИЧЕН

НА СЪБОРА ИМАШЕ РАЗЛИЧНИ МНЕНИЯ, НО ВОТЪТ НА ДЕЛЕГАТИТЕ Е КАТЕГОРИЧЕН

__dr grozev bnr 29 02 2016Разговор с д-р Венцислав Грозев, председател на БЛС
БНР, програма „Хоризонт” Нещо повече__

Водещ: И още един събеседник в минутите до 17 ч. Това ще бъде председателят на Лекарския съюз д-р Венцислав Грозев. Здравейте!
Д-р Венцислав Грозев: Здравейте и на Вас и на вашите слушатели! Добър ден!
Водещ: Д-р Грозев, като че ли останаха малко недоизяснени неща за нашите слушатели във връзка с извънредния Събор на Българския лекарски съюз. Една от информационните агенции продължава да твърди, че по време на извънредния Събор е имало жестоки скандали. Така ли е?
Д-р Венцислав Грозев: Скандали ли?
Водещ: И ако е така, с какво са свързани тези скандали? Или е пресилена информацията?
Д-р Венцислав Грозев: Вижте, аз, как да кажа, не ми се иска „Хоризонт” да започвате разговора, вие сте изключително сериозна информационна програма на Българско Национално Радио. Която агенция смята, че може в заседанията на, как да кажа, на Събора да намират скандали, това си е неин проблем. Но аз не виждам и нещо кой знае колко неясно. Ние от дълго време заявяваме в участията ни в различни предавания и в решенията на Управителен съвет и със срещата в Надзора при преговорния процес с Националната здравноосигурителна каса, че Българският лекарски съюз при определени обстоятелства няма да бъде склонен да подпише рамков договор при така стеклите се обстоятелства. Това беше изразено и още преди около двадесетина дена, когато направихме един от Управителните съвети – че при наличието на текстове в рамковия договор, обуславящи пръстовия идентификатор, при отсъствието на влезли в сила нормативни документи, които да успокоят и да внесат една сигурност в съсловието, рискът да не се подпише Рамков договор е значим, независимо от факта, че някои неща определено бяха постигнати в преговорния процес с Надзора, и то в положителен аспект, както финансови, така и текстови.
ЦЕЛИЯТ РАЗГОВОР – ТУК:




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists