НАЦИОНАЛНИЯТ СЪВЕТ НА БЛС ЗАСТАВА ЗАД СПЕШНИТЕ МЕДИЦИ

НАЦИОНАЛНИЯТ СЪВЕТ НА БЛС ЗАСТАВА ЗАД СПЕШНИТЕ МЕДИЦИ

Във връзка със станалите публично достояние случаи от последните дни: трагичният инцидент от гр. Русе и случилото се в УМБАЛСМ “Н.И. Пирогов”, при които по един или друг начин беше поставена под съмнение експертизата на колегите от ЦСМП-Русе и на тези от най-голямата спешна болница у нас ясно заявяваме: Посегателствата над медици под каквото и да било форма трябва да приключат! Спрете атаките срещу лекарите! Уронването на престижа на лекарите, незачитането им, опитите да бъде унижавано достойнството им говори ясно и недвусмислено за разпада ни като общество! 

Само за седмица нашите колеги станаха обект на редица коментари и интерпретации, които не само поставиха под съмнение техния професионализъм, правото им на глас, но и индиректно внушиха вина на лекарите и медицинските специалисти, което за пореден път ги постави под прицела и гнева на обществото. 

Националният съвет на БЛС апелира и е категоричен, че високо специализирана и научна материя е редно да бъде коментирана само и единствено от специалисти. Всякакви други интерпретации и коментари водят до подвеждане на обществото и носи негативи за всички страни.

 И още: Индиректната злоупотреба със служебно положение, заплахите, поставянето под съмнение на професионализма на екипите на най-голямата спешна болница е недопустимо и излиза извън рамките на нормалността. 

БЛС застава зад колегите си, които въпреки обществения натиск, огромно натоварване и напрежение, остават на работното си място и ежедневно се грижат за Вашето здраве и живот! И още веднъж призовава: Агресията над медици под каквато и да е форма трябва да спре! Спрете се, докато все още има на кого да кажете “Докторе, боли ме!”




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists