НОМИНАЦИИ ЗА "ЛЕКАР НА ГОДИНАТА 2020"

НОМИНАЦИИ ЗА "ЛЕКАР НА ГОДИНАТА 2020"

Остават броени дни до крайния срок за подаване на предложения за „Лекар на годината 2020“. Вашите предложения очакваме до 05.10.2020 г.

Официалната церемония ще се проведе на 19.10.2020 г. в София, на която ще бъдат връчени награди на Български лекарски съюз за принос в медицината.

2020 година несъмнено е белязана от Пандемията Ковид-19. Затова и ръководството на БЛС реши част от категориите, в които БЛС ще отличи заслужилите, да бъдат тясно обвързани с жeртвоготовността и приноса на лекарите, които с чест и достойнство участват в битката с коварната болест, а наградите да бъдат раздадени в по-тесен кръг.

Категориите, в които ще се номинират заслужилите признание медици са:

1.”Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“;

2.”Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“ ;

3.”Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България“ – (Награда за младите медицински надежди на България, взели активно участие в битката с Ковид-19)

4.”Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“- (Лекари, дали своя принос за борбата с Ковид-19)

5.”Лекар на годината 2020“

Изискванията за подаване на предложения за номинации в горепосочените категории са следните:

- посочване на категорията, за която предлагате номинация (предложение);

- име на номинирания (предложения) кандидат;

- кратка професионална биография на кандидата (особени заслуги в областта на медицината, международни изяви на кандидата (ако има такива), актуална снимка и т. н. ).

И тази година, за трети пореден път, съсловната организация ще очаква номинации (предложения) не само от регионалните лекарски колегии на БЛС, а и от Дружествата по специалности, лечебните заведения от цялата страна и всички, които желаят да отличат свои колеги - лекари.

С най-голяма тежест при отличаването на победителите в отделните категории ще са съответно: на първо място предложенията на РЛК, следват дружествата по специалност, лечебните заведения и т.н.

От предложените (номинирани) лекари УС на БЛС ще избере тези, които ще бъдат отличени.

За да може да оптимизираме процеса по събиране на предложения, моля да изпращате своите НОМИНАЦИИ в ПЕТТЕ основни категории на специално създаден за целта електронен адрес lekarnagodinata2020@blsbg.com.

Вашите предложения очакваме до 05.10.2020 г.




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists