ОБЩЕСТВЕН ДЕБАТ ПОД НАДСЛОВ: ЕВРОПЕЙСКИЯТ ДЕН ЗА ПРАВАТА НА ПАЦИЕНТИТЕ И ИЗБОРИТЕ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ

ОБЩЕСТВЕН ДЕБАТ ПОД НАДСЛОВ: ЕВРОПЕЙСКИЯТ ДЕН ЗА ПРАВАТА НА ПАЦИЕНТИТЕ И ИЗБОРИТЕ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ

altaltСъбитието ще се проведе на 14 април 2014 г. (понеделник) от 10.00 часа в Пресклуба на БТА и се организира по инициатива на Национална пациентска организация и Български лекарски съюз. Посветено е на създадения от Европейски пациентски форум манифест, прокламиращ идеята за по-широко и ангажирано включване на пациентите в политиката на новия Европейски парламент и поставяне на темата „Здравеопазване” като приоритетна за институцията.
За участие са поканени представители на листите за евродепутати от следните политически партии и сформирования – Българска социалистическа партия, ПП ГЕРБ, Движение „Алтернатива за българско възраждане” (АБВ), Движение за права и свободи, Коалиция „КОД”, Коалиция „Реформаторски блок”, ПП „Атака”, ПП „България без цензура”.
Дебатът цели да ангажира кандидатите за евродепутати да представят вижданията и ангажиментите на партиите на тема „Здравеопазване”, като след това се проследи тяхната активност по предварително поетите предизборни обещания.
МОДЕРАТОРИ: д-р Цветан Райчинов, председател на Български лекарски съюз и д-р Станимир Хасърджиев, председател на Национална пациентска организация.
При възможност, всеки може да се включи в събитието, или да го проследи онлайн. Дебатът ще бъде излъчван директно онлайн на сайта на Пресклуб БТА - www.bta.bg, като запис от цялото събитие ще бъде качен на сайтовете на БЛС и НПО. Към информационния сайт на Национална пациентска организация www.npo.bg ще бъде създаден поддомейн www.manifest.npo.bg, на който ще се публикува информация за Обществения дебат и позициите на евродепутатите.
С РЕГЛАМЕНТА И ПРОГРАМАТА НА СЪБИТИЕТО МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК:




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists