ОСТАВКАТА НА УПРАВИТЕЛЯ НА КАСАТА Е ЕДНО ОТ УСЛОВИЯТА ЗА ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА ТЕЖКАТА КРИЗА

ОСТАВКАТА НА УПРАВИТЕЛЯ НА КАСАТА  Е ЕДНО ОТ УСЛОВИЯТА ЗА ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА ТЕЖКАТА КРИЗА

style="text-align: justify;">В свое съобщение до централата на БЛС, РК Смолян изразява твърдото си становище, че всекидневните решения на касата за отпускане на РС или промяна в прогнозните бюджети на болниците са "РЕШЕНИЯ НА СТРАХА" и не решават проблемите като цяло. Писмото на РК Смолян се подкрепя и от други колегии от страната, в централата продължават да постъпват искания за оставката на д-р Цеков. Писмо на РК Смолян третира и морално-етични норми, които според лекарите, д-р Цеков нарушава в изказването си пред журналистите. style="text-align: justify;"> style="text-align: center;">![](/images/stories/rlk smolqn.png)Български Лекарски Съюз
Районна Лекарска Колегия - Смолян
адрес:бул"България"N2 МБАЛ-Смолян ет.1
тел.Факс. 627 30 п.к. 111
е-таil: usbls_smоlyаn@mbох.сопtасt.bg
сайт: httр:/lгlksmоlуаn.run-Ьg.соm
style="text-align: center;">
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ style="text-align: justify;"> style="text-align: justify;">Решение на УС на РЛК Смолян от заседание на 25.02.2013 год.
1.УС на РЛК Смолян подкрепя изцяло решенията на УС на БЛС от 22.02.2013 год.
Исканата оставка на Управителя на НЗОК е едно от условията за преодоляване на тежката криза, в която е поставена системата на здравеопазване в страната в този момент.
2.Смятаме, че трябва да бъде поставен въпроса за компетентността и професионализма на Надзорният съвет на НЗОК, чиито Решения N2 РД-НС-04-
3/14.01.2013 и N2 РД-НС-04-8/31.01.2013г., НЗОК прилага в действие с голям ентусиазъм в последните дни на месеца.
3.Убедени сме, че вземаните решения от НЗОК ежедневно за отпускане на допълнителни РС, и промяна на някои от текстовете, касаещи прогнозните бюджети на Болничните заведения са "Решения на страха" и те не решават проблемите в тяхната цялост!
4.Изказването на д-р Пламен Цеков в пресконференцията от 24.02.2013 г. е меко казано смущаващо.
- Проблемите на българските лекари и Лечебни заведения са толкова сериозни в момента, че няма място за ангажиране на общественото пространство с личностни боричкания и взаимоотношения между субектите на институциите .
- Като член на БЛС д-р Цеков би следвало да знае, че БЛС има Устав, който регламентира кой, кога и защо може да свиква Събор на БЛС. За сега няма текст, който да предвижда Управителя на НЗОК да свиква Събор на БЛС!!!!!
- Личните нападки към Председателя на съсловната организация на българските лекари пред медиите са в нарушение на текстове от Кодекса по професионална етика на БЛС. Считаме, че е редно КПЕ на РЛК, в която членува д-р Цеков и КПЕ на БЛС да се самосезират и да вземат решение по компетентност.
5. УС на РЛК-Смолян ще подкрепи обявения протест на 28.02.2013 год. - четвъртък чрез участие на свои членове в гр.София . style="text-align: justify;"> style="text-align: right;">УС на РК на БЛС гр. Смолян style="text-align: justify;"> style="text-align: justify;">25.02.2013 г.
гр. Смолян style="text-align: justify;"> style="text-align: justify;">Д-р Емилия Апостолова
Председател на Районна Лекарска Колегия гр.Смолян




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists