„ПИРОГОВ” ИЗПРЕВАРИ ПРОТЕСТА С ЕДИН ДЕН

„ПИРОГОВ” ИЗПРЕВАРИ ПРОТЕСТА С ЕДИН ДЕН

![alt](/images/stories/pirogov izprevari protesta.jpg)Близо 400 лекари, санитари и сестри излязоха днес пред „Пирогов" за половин час в знак на протест срещу орязаното финансиране на болницата. Директорът на лечебното заведение доц. Стоян Миланов обясни, че едва днес здравната каса се е разплатила с болницата за септември, като е покрила 80% от изработеното. В същото време доц. Миланов е получил обаждане, в което болницата е била призована да си плати дължимите данъци. В случай, че не го направи, сметките й ще бъдат блокирани, съобщи той.
„Пирогов” винаги е пръв на протестите, каза председателят на БЛС д-р Цветан Райчинов, който се присъедини към колегите си пред болницата. Това, че лекарите и сестрите не изчакаха националния протест, само по себе си говори, че вече няма търпимост към натрупаните проблеми, заяви той. И припомни, че само 9 болници, които не са подписали незаконните споразумения, поискани от НЗОК, не бяха получили парите си до вчера вечерта. Днес все пак Касата се е разплатила, но веднага в тях е започнал одит. Персоналът на болницата иска само едно – малко сигурност, за да работи спокойно, подчерта още д-р Райчинов. И допълни: „Ако някой сега посегне на управителя на "Пирогов", аз ще ги посъветвам да окупират болницата и ще дойда лично да спя тук при тях. Нямам думи вече, изчерпаха се и моето търпение и нерви".
Инициативата от „Пирогов" да протестират днес е дело само на персонала на болницата, увери председателят на столичната колегия проф. Милан Миланов.




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists