ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА БЛС И ЗДРАВНОТО МИНИСТЕРСТВО ЩЕ ОБСЪДЯТ ПРОМЕНИ В ДВЕ НАРЕДБИ НА МЗ

ПРЕДСТАВИТЕЛИ  НА БЛС И ЗДРАВНОТО МИНИСТЕРСТВО ЩЕ ОБСЪДЯТ ПРОМЕНИ В ДВЕ НАРЕДБИ НА МЗ

На 29 юни в централата на БЛС се проведе втората среща между УС на Лекарския съюз, министър д-р Петър Москов и заместникът му д-р Ваньо Шарков. Взето бе решение съсловната организация да определи експертна група, която заедно със специалистите на здравното министерство да „отворят” Наредба 2 от 25.03.2016 г. за определяне на основния пакет от здравни дейности, гарантиран от бюджета на НЗОК и Наредба 39 от 16.11.2004 г. за профилактичните прегледи и диспансеризациите, за да бъдат коригирани и прецизирани някои от текстовете.
Обсъдени бяха и проблеми, свързани с въвеждането на електронен избор на личен лекар, с неизплатената надлимитна дейност в болниците и други.
Решено бе на следващата среща на 6 юли да се разгледат данните за отпуснатите от РЗОК, назначени от лекарите и реално изпълнени регулативни стандарти в извънболничната помощ. БЛС настоява неизползваните средства за ИБП да бъдат преразпределени на национално ниво, с цел недопускане налагане на санкции за надвишени регулативни стандарти при запазен бюджет на здравната каса.




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists