ПРЕЗ ТАЗИ ГОДИНА СТРАНАТА СА НАПУСНАЛИ 505 ЛЕКАРИ

ПРЕЗ ТАЗИ ГОДИНА СТРАНАТА СА НАПУСНАЛИ 505 ЛЕКАРИ

__altУТРЕ ЛЕКАРСКИЯТ СЪЮЗ ЩЕ ВРЪЧИ 61 СТИПЕНДИИ НА МЛАДИ СПЕЦИАЛИЗАНТИ И ДОКТОРАНТИ__

За тази година БЛС успя да събере средства за 61 стипендии.
Тревожните факти показват, че сертификати за работа в чужбина от БЛС са взели 505 лекари. От тях, заминалите със специалност са 284, а 221 са без специалност. Статистиката, която съсловната организация води от 2012 г., показва тенденция за леко увеличение на напускащите лекари, но току-що завършилите са все по-голяма част. В стремежа си да подпомогне младите лекари и да ги мотивира да останат в страната, за тази година БЛС успя да събере средства за рекорден брой стипендии – 61.
Тяхното връчване ще се състои на 15 декември т.г., от 12 ч., в залата, ет.6 на Първа градска болница. В събитието ще вземат участие председателят на БЛС д-р В. Грозев, председателят на Акредитационния съвет към БЛС д-р Юл. Йорданов, двамата зам.председатели – проф. д-р О. Хаджийски и д-р Г. Павлова, гл. секретар на организацията д-р Ст. Борисов. Очаква се в церемонията да се включи и министърът на здравеопазването д-р П. Москов.
Ще бъде изнесена и информация за профила на проблема – заминаващи, в кои страни, какви специалности и т.н., за последните 3 години.
БЛС очаква да се работи с помощта на медиите за преодоляване на тревожната статистика и за приобщаване на поредното поколение лекари към развитието на здравеопазването у нас.

Видеорепортаж от връчването на стипендиите на млади лекари можете да видите ТУК




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists