ПРОФ. ПЛАМЕН ПАНАЙОТОВ - "ЛЕКАР НА 2019 ГОДИНА“

ПРОФ. ПЛАМЕН ПАНАЙОТОВ - "ЛЕКАР НА 2019 ГОДИНА“

През октомври 2023 г. се навършват 20 години от основаването на престижното отличие „Лекар на годината“. Оттогава на 19 октомври – Деня на българския лекар БЛС връчва награди за принос в медицината. Идеята за това е на проф. Андрей Кехайов и две десетилетия на своя празник гилдията награждава най-заслужилите свои членове. В навечерието на „Лекар на годината 2023“ и гласуването на 20-тия носител на престижното отличие ще ви припомним кои заслужили медици са печелили титлата от нейното основаване до днес.

Званието „Лекар на годината 2019“ получи проф. Пламен Георгиев Панайотов.

Проф. Панайотов е началник на Клиниката по кардиохирургия в Университетската болница „Св. Марина“ във Варна, преподавател в Медицински Университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна. Първите стъпки в хирургията проф. Панайотов прави в Института за спешна медицинска помощ „Пирогов“. Работил е в Клиниките по кардиохирургия в „Болница Лозенец“ и в Националната кардиологична болница. Той е от онези медици, които заминават да работят в чужбина – Кувейт, но се връщат в България. През 2005 година проф. Панайотов става част от екипа на новата клиника по кардиохирургия в Университетската болница „Св.Марина“ – Варна, а през 2008 г и нейн ръководител.

Проф. Панайотов е забележителен лекар, преподавател и човек. Ръководител на специализацията на 12 кардиохирурзи, 8 от тях вече със специалност кардиохирургия. Автор на учебници, манографии, стотици статии и доклади.

Проф. Панайотов е член на УС на Българско дружество по кардиохирургия, член на Българска асоциация по гръдна, сърдечна и съдова хирургия, член е на Европейска асоциация по сърдечна и гръдна хирургия, Общество на гръдните хирурзи в САЩ, както и на редица други научни дружества. Носител на Почетен знак на БЛС.




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists