ПРОГРАМАТА ВКЛЮЧВАШЕ ПОРЕДИЦА ОТ ЛЕКЦИИ И КРЪГЛА МАСА „ПО СТЪПКИТЕ НА Д-Р МОЛЛОВ”

ПРОГРАМАТА ВКЛЮЧВАШЕ ПОРЕДИЦА ОТ ЛЕКЦИИ И КРЪГЛА МАСА „ПО СТЪПКИТЕ НА Д-Р МОЛЛОВ”

2 04 06 2016Поредица от лекционни курсове и кръгла маса „По стъпките на д-р Димитър Моллов" включваше програмата на тържествата. Първата лекция изнесе д-р Петко Загорчев, председател на Централната етична комисия на БЛС. Той очерта разликата между лекарските грешки и тези, които произтичат от недостатъци в системата на здравеопазването и подчерта, че трябва да се инициират законодателни промени, за да се защити съсловието.
Зopницa Tacкoвa, зaмecтник гpaдcки пpoкypop в Сoфийcкa гpaдcкa пpoкypaтypa, също се спря на лекарските и медицинските грешки, но от правно-деонтологичен аспект. Изключитeлнo интepecнa бeшe пpeзeнтaциятa нa пoчeтния кoнcyл нa Изpaeл пpoф. Кpacимиp Мeтoдиeв. Toй гoвopи зa иcтopиятa и oпacнocттa нa биoтepopизмa, нeгoвaтa cъщнocт, paзпpocтpaнeниe и възмoжнocтитe зa пpeдпaзвaнe.
От името на директора на Изпълнителната агенция по трансплантации д-р Мариана Симеонова, проблемите в тази дейност представи Радостина Гетова, PR на агенцията. Дискусия предизвика презентацията на проф. д-р Живка Винарова, д.м.н. от Нов български университет – „Системата електронно здравеопазване – теоретични и приложни подходи”. Тя посочи предимствата на телемедицината – възможността във всеки момент, на всяко място да се консултираш с изтъкнати специалисти в дадена област.
Милена Драгова, експерт в управлението на Европейски проекти за публичния и частния сектор, обучител, участник в оценителни комисии на проекти, запозна присъстващите по кои оперативни програми може да се кандидатства за еврoпейско финансиране.




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists