ПРОТЕСТИТЕ ПО МЕСТА ПРОДЪЛЖАВАТ

ПРОТЕСТИТЕ ПО МЕСТА ПРОДЪЛЖАВАТ

Днес, 1 ноември, недоволството на медицинския персонал ще се изрази чрез протестен митинг в гр. Сливен. Той е организиран от регионалната колегия на БЛС и ще се проведе от 13ч. до 14ч. в двора на МБАЛ „Ив.Селимински”. Към протестиращите ще се присъединят д-р Димитър Ленков, гл. секретар на БЛС, д-р Евгени Душков от КТ "Подкрепа" и д-р Иван Радославов от КНСБ.
По същото време, от 13 ч. ще излязат и медиците от областната и университетската МБАЛ в Стара Загора, както и лекарите от гр. Смолян.
От 12 ч. до 13 ч. утре / 2 ноември/ ще ги подкрепят техните колеги от гр. Бургас, които също ще излязат в двора на МБАЛ Бургас.
В Пловдив Районната колегия на БЛС организира и ОБЩОЛЕКАРСКА СРЕЩА във връзка с провеждане на протестни и стачни действия. Тя ще се проведе от 13.00 часа в залата на ДКЦ І – ЕООД. Там ще присъства и националното ръководство на БЛС, синдикати, специалисти по здравни грижи и пациентски организации. РК на БЛС – Пловдив е поканила на срещата цялата медицинска общност от града. Същия ден, на УС в Кърджали ще се решава дали колегията ще протестира. Утре в Силистра се очаква да бъде определена датата и часа на предстоящите протестни действия.
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists