ПРОТОКОЛ за съвместни указания между БЛС и НЗОК

ПРОТОКОЛ  за съвместни указания между БЛС и НЗОК

ПРОТОКОЛ
за съвместни указания между БЛС и НЗОК относно тълкуването и прилагането на НРД 2010

1. Изискването за двама лекари специалисти се отнася за основните изпълнители по клинични пътеки, включително специалистите по анестезиология и интензивно лечение.

  1. За неонатологичните пътеки при изискванията за двама специалисти се дава възможност единият да е със специалност по неонатология, а другият да има специалност по педиатрия.
  2. За хематологичните клинични пътеки при изискванията за двама специалисти се дава възможност единият да е със специалност по клинична хематология, а другият да има специалност по вътрешни болести.
  3. По отношение на лабораториите по клинична патология и клинична микробиология се дава възможност вместо собствена лаборатория да има сключен договор с лаборатория, намираща се на територията на населеното място.
  4. За изпълнение на КП №№ 255, 256, 257 е 258 е необходим един лекар със специалност по лъчелечение или медицинска радиология.
  5. За клинична пътека № 56 при условие, че липсва апарат за извършване на ТЕЕ на територията на областта, то лечебното заведение за болнична помощ може да се сключи договор с друго лечебно заведение, притежаващо ТЕЕ, на територията на съседна област.
  6. За клиничните пътеки в областта на инфекциозни болести (КП №№ 226, 227, 228, 229, 231, 232, 233 и 234) договор се сключва при наличие на двама от посочените основни специалисти в КП, независимо от специалността.
  7. За КП №№ 291, 292, 293, 294 и 295 договор се сключва при наличие на двама от посочените основни специалисти в КП, независимо от специалността.

За БЛС: За НЗОК:
Председател на УС на БЛС и.д. Директор на НЗОК
Д-р Цветан Райчинов инж. Александър Огнянов

Жени Начева
Директор на дирекция БФП

14.01.2010г.




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists