РК ПЛОВДИВ СИ ПРОВЕЖДА СОБСТВЕНА ПОЛИТИКА

РК ПЛОВДИВ СИ ПРОВЕЖДА СОБСТВЕНА ПОЛИТИКА

style="text-align: justify;">Председателят на РК Пловдив написа писмо на президента, срещна се с управителя на НЗОК д-р Пл.Цеков, не свика протести на лекарите, както постъпиха останалите колегии и на практика си присвои действия, за които и Уставът, и законът е определил единствено УС на БЛС. style="text-align: justify;"> style="text-align: justify;">ДО: ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Г-Н РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ
КОПИЕ ДО: НАДЗОРНИЯ СЪВЕТ НА НЗОК
КОПИЕ ДО: ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА ПРОТЕСТИТЕ В Р БЪЛГАРИЯ style="text-align: justify;"> style="text-align: justify;">УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ, style="text-align: justify;"> style="text-align: justify;">Уговорената среща с Директора на НЗОК Д-р Пламен Цеков, Председатели на РК на БЛС от Централен и южен район се проведе днес, 27.02.2013 г. в сградата на РЗИ - Пловдив, в присъствието на национално и регионално представени медии, РЗИ Пловдив, Директор на РЗОК Пловдив - Д-р Иван Маджаров, Тодор Петров - Национална Пациентска Организация, Димирия Стайкова - РК на БФС Пловдив, Тея Церовска - РК на БАСЗГ. Проблемите и причините за възникването им бяха разгледани в детайли и се взе решение за отстравяването им оперативен в порядък. Прилагаме протокол от срещата, който да бъде разгледан на първото заседанаие на Надзорния съвет на НЗОК, на което да възложи на Управителя на НЗОК да преприеме необходимете действия за решаването им.
…………………………………
Участнците в сращата са убедени, че със съвместни усилия, с цената на допустими компромиси, ще гарантираме отговорността на институциите и държавността за един по-добър и качествен живот, гарантиращ здравето на БЪЛГАРСКА НАЦИЯ – пише д-р Кръстев. / публикуваме без редакция и корекция на правописните грешки/. style="text-align: justify;"> style="text-align: justify;"> style="text-align: justify;">РЕАКЦИЯ style="text-align: justify;"> style="text-align: justify;">ДО
УС НА БЛС
СОФИЯ style="text-align: justify;"> style="text-align: justify;">ДО
УС НА РЛК style="text-align: justify;"> style="text-align: center;">Относно: Действия на РЛК Пловдив и отказ от участие в националния Протест! style="text-align: justify;">
УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ, style="text-align: justify;"> style="text-align: justify;">Изразяваме безкрайното си възмущение и категорично несъгласие с опитите на ръководството на РЛК – Пловдив да изземе функциите на УС на БЛС по отношение на комуникацията с институциите, провеждащи политиката в здравеопазването в Република България.
УС на БЛС е единствения орган, оторизиран по закон и устав да преговаря на национално ниво по всички проблеми на здравеопазването от името на лекарското съсловие.
Ръководните органи на регионалните лекарски колегии могат да взаимодействат със структурите на държавните институции на местно ниво по проблеми, отнасящи се до региона, но не и да имат претенцията да се изявяват от името на цялото лекарско съсловие в страната.
Всеки такъв опит от когото и да било води до разцепление на съсловието, даващо възможност за манипулиране на исканията ни, които не са свързани само и единствено с конкретната ситуация.
Нека конформизма не става стил на поведение в лекарските среди!
Призоваваме колегите от Пловдивската лекарска колегия да не допускат подобни действия от страна на ръководството на РЛК!
ОСЪЗНАЙТЕ СЕ!!!!!!! style="text-align: justify;">
28.02.2013 год. УС НА РЛК - СЛИВЕН
Гр. Сливен




Code Health TV
SatHealth
CME Academy
Medicalnews
Cluster
Credoweb Learning Modul
Осцилококцинум

International partners

IAMRA
WMA- World Medical Association
FEMS European Federation of Salaried Doctors
CPME The Standing Committee of European Doctors
UEMS European Union of Medical Specialists